Naš tim

Marija Bilandžija

Marija Bilandžija

Savjetnik za računovodstvo i financije

Marija Bilandžija je diplomirana ekonomistica Ekonomskog fakulteta u Rijeci, smjer Poslovna informatika.

Uspješno je položila tečaj engleskog jezika - razina B1, kao i državni stručni ispit u Središnjem državnom uredu za upravu. Ovlašten je predavač „Zakona o općem upravnom postupku u Republici Hrvatskoj“ (ZUP).

Marijini poslovni početci

Njezin poslovni put počinje 1996. Na tom putu godinama stječe bogato iskustvo u samostalnom vođenju knjigovodstva za obrtnike i poduzeća i poslova administracije, te kao dio računovodstvenih timova u sklopu tvrtki FB DATA, VRT – TUKROVO d.o.o. i IDEJA d.o.o.

Od 2002. sudjeluje u radu Centra tehničke kulture Rijeka; kao računovođa, knjigovođa i u području plana i analize. Također sudjeluje u organizaciji tečaja, konferencija i izložbi koje su se održavale u CTK Rijeka.

Upravo pozadina u strategiji brenda, obradi podataka, planiranju i upravljanju računima otvara joj vrata zaposlenja u gradskoj upravi Grada Rijeke. U razdoblju od 2004. do 2019. godine, zaposlena je u Gradu Rijeci, kao dio Odjela gradske uprave za financije, gdje zahvaljujući svojem bogatom poslovnom iskustvu od referenta za gradske poreze napreduje do Ravnateljice gradskih poreza i ostalih prihoda te stječe zvanje Ovlaštenog predavača ZUP-a u Republici Hrvatskoj.

2014. godine, u tvrtki QuBiTech počinje obavljati knjigovodstvene i administrativne poslove, pri čemu koristi svoje stečeno znanje i iskustvo za porezno savjetovanje.

Sljedeća stepenica - osnivanje vlastite tvrtke

Potaknuta strašću, željom za napretkom i stalnim usavršavanjem, čini sljedeći logičan korak i zajedno sa svojim suprugom Robertom 2019. godine otvara obrt Ma-Ro Consulting, čija je glavna misija ponuditi klijentima računovodstvene i knjigovodstvene usluge, kao i porezno i poslovno savjetovanje.

Što je tjera dalje

Osim postavljanja ciljeva i osvajanja vrhova u karijeri, i privatno često planinari i osvaja mnoge vrhove - tijekom godina osvaja neke od najviših vrhova država, regija ali i kontinenata; Dinaru (Hrvatska), Korab (Makedonija), Toubkal (kao najviši vrh sjeverne Afrike) i Triglav (Slovenija). 

Također je prohodala Laugavegur Trail na Islandu  (55 km), Camino de Santiago Francés (800 km), te Nepal Everest Base Camp treking (52 km).

Iako zajedno sa suprugom uspješno vodi vlastitu tvrtku, često voli provoditi vrijeme u svojem vrtu i boraviti u prirodi, kao i opustiti se uz dobru knjigu ili šalicu kave s prijateljima. Naravno, najveće zadovoljstvo i odmor od posla, Mariji su njezina djeca; Natali i Borna.

 

 

Robert Bilandžija

Robert Bilandžija

Savjetnik za IT i digitalno poslovanje

Robert Bilandžija diplomirani je stručni prvostupnik (baccalaureus) informatike s nizom prestižnih stručnih certifikata: MCDBA, MCSD, MCAD, MCP, ITIL, ECDL i preko 20 godina profesionalnog iskustva u razvoju i implementaciji ICT sustava. 

Kako je sve započelo

Iako Roberta uz razvoj i implementaciju ICT sustava veže 20 godina profesionalnog iskustva, njegov poslovni put počinje puno ranije, kada je bio voditelj ribarskog broda sve do 2000. godine. Nakon toga (od 2000. do 2005.) radi u tvrtki Multilink, kao voditelj tehničkog tima, gdje su neki od klijenta bili HT Hinet i T Mobile, od kojih je za neke tvrtka Multilink među prvima na ovim prostorima, dizajnirala moderna i inovativna CMS rješenja.

Nakon 2005, put ga vodi u King ICT, gdje mu je primarna uloga konzultant za razvoj kompleksnih softverskih rješenja, ali je također i voditelj Microsoftovog razvojnog tima. U sklopu toga, kao projektni voditelj i savjetnik, razvija eMaticu i Postani student, dva projekta od neizmjerne važnosti za svakog učenika, studenta ali i nastavnika. Projekti su to, koji su omogućili evidenciju i praćenje uspjeha učenika - u osnovnoškolskom i srednjoškolskom obrazovanju te centralni portal koji služi za prijavu na studijske programe.

Od ostalih projekata valja istaknuti rad na IACS, ARKOD – upisniku poljoprivrednih gospodarstava te ostale projekte u regiji, u ulozi konzultanta.

Znanje temeljeno na iskustvu

Nakon 8 godina rada u King ICT, 2014. godine osniva vlastitu tvrtku QuBiTech, s primarnom ulogom konzultanta za razvoj kompleksnih softverskih rješenja, upravljanje IT projektima. Ono što odlikuje njihov rad i poslovni duh je krilatica – „Make IT simple“.

Tijekom nekoliko godina izrađuje poslovna rješenja za Hrvatski sindikat pošte i Hrvatski sindikat telekomunikacija. Također sudjeluje kao konzultant, u domeni razvoja softvera u poljoprivrednom sektoru, kroz niz projekata u Hrvatskoj i Makedoniji. Konzultantske usluge i razvoj programskog rješenja pruža i za Sveučilište u Rijeci (mentoriranje SIC tim, sveučilišne potpore, portfelj.uniri.hr), kao i outsourcing savjetodavnih i razvojnih usluga za partnere (Infosit, King, Inrebus, IN2)

2019. godine, Robert i njegova supruga Marija, osnivaju tvrtku Ma-Ro Consulting (u kojoj je Robert konzultant za digitalno poslovanje) kako bi zajedno s klijentima pronašli savršeno rješenje.

Opuštanje nakon napornog dana

Iako mu je svakodnevica većinom vezana uz računala i informacijske sustave, veliku strast i zadovoljstvo nalazi u planinarenju. Tijekom godina penje se na neke od najviših vrhova država i kontinenata kao što su Dinara (Hrvatska), Gross Glockner (Austrija), Korab (Makedonija) Toubkal (najviši vrh sjeverne Afrike), Mont Blanc, Elbrus (Europa) te Triglav (Slovenija). No ovaj popis aktivnosti još nije gotov.

Osim planinarenja, prohodao je Laugavegur Trail na Islandu (55 km), Camino de Santiago Francés (800 km) i Nepal Everest Base Camp treking (52 km). Član je i PD Kamenjaka, Riječkog alpinističkog društva i Riječke stanice vodiča.

Također ga zanima kultura dalekog Istoka, pa je tako postao i član Hrvatsko-kineskog društva prijateljstva, vlada kineskim jezikom (II stupanj) i tai-chi je vježbač.

Još jedan od Robertovih hobija je fotografija, a njegove radove možete pronaći na internetskoj stranici www.walker-photography.com.

VRIJEDNO SPOMENA:

  • WinDays 2003 – najbolje ocijenjeno predavanje, tema: eCommerce
  • sudjeluje u inicijativi SQL\DEV Microsot user grupe u Rijeci.